Waarom Videobellen Etiquette

Op 3 april zou de lancering plaatsvinden van mijn eerste boek: Smartphone Etiquette. Echter, de uitbraak van de Corona gooide roet in het eten. De persberichten heb ik nooit meer uitgestuurd en de lancering werd gecancelled.

Videobellen

Door de Corona zaten we met z’n allen thuis. Ik introdiceerde en initieerde al gauw bij alle werksituaties, vrijetijdssituaties, vrienden en kennisen het videobellen. Ik ben immers een mensen-mens, vind het prettig contact te houden en gebruikte videobellen al langer. En voor ik het wist zat ik bijna dagelijks te videobellen. Met enkele mensen, maar ook met zeer grote groepen, tot bijna 100 personen.

Etiquette

Doordat ik met mn hoofd nog in de Smartphone Etiquette zat, viel mijn aandacht automatisch op de etiquette bij het videobellen en ik raakte al heel snel geintrigeerd door het verschijnsel. Voor ik er erg in had begon ik van alles te zien en op te merken en ging ik er over lezen en informatie over op te zoeken. En toen was het nog maar een kleine stap naar het opschrijven en verzamelen ervan.

Boek

Van daaruit ben ik gaan schrijven, met dezelfde opbouw in mijn hoofd als dat ik bij Smartphone Etiquette had. Ik had er immers tijd voor ook nog. Door de Coronacrisis lag er van alles stil en zaten we met z’n allen toch thuis. Voor ik het wist had ik de basis van mijn boek klaar.

Dummy

Daarna kwam het nadenken over de illustraties, die ik natuurlijk weer door Bas van den Biggelaar wilde laten maken. De tekst ging naar de corrector en daarna de vormgeving. En nu ligt er een dummy, moeten we de laatste correcties nog doen en dan gaat boek twee naar de drukker: Videobellen Etiquette!!

Dit is zò gaaf!!!

Videobellen Etiquette Marlous de Haan Illustartie

©Videobellen Etiquette – M.L. de Haan 2020

Plaats een reactie